Over ons

Inhoudsopgave

Drijvende kracht achter Hondenschool Zuidlaren

Toen Ilona Davids-Tent 12 jaar was, kreeg ze via een omweg haar eerste hond. Spaiky was geen jonge pup die nog volledig kneedbaar was, maar een jonge labrador van anderhalf met flinke gedragsproblemen. Ze wilde met Spaiky op cursus, en na een korte zoektocht kwam ze uit bij Bert Boers van Hondenschool Esma in Zuidlaren. Twee jaar lang trainden ze daar intensief en het kwam helemaal goed met Ilona en Spaiky.

Intussen had Bert Ilona’s talent allang gespot. Hij zag hoe ze bezig was met de jonge labrador en hoe gedreven en leergierig ze was. Bert vroeg haar om te komen helpen met de lessen.

Dat wilde Ilona wel en zo begon ze aan een stage bij Hondenschool Esma. In de 10 jaar die volgden, ontwikkelde ze zich van een getalenteerde cursist en stagiaire tot een ervaren en volledig gediplomeerde kynologisch instructeur.

In 2019 nam Ilona Hondenschool Esma over. Alle bestaande cursisten gingen met haar mee.

Beste hondenschool van Drenthe | Hondenschool Zuidlaren | Ilona Davids - Tent

Ilona Davids-Tent

Grote dierenliefhebber

Een enorme dierenliefhebber, zo kun je Ilona wel omschrijven. En dat heeft ze van huis uit meegekregen. Honden, paarden, konijnen, vogels, katten, reptielen – in haar ouderlijk huis was niets te gek. Daardoor is ze gewend geraakt aan de meest uiteenlopende dieren.

In haar eigen vrolijke gezin is het niet anders. Zo hebben ze Mees en Layla, twee superlieve Australian Shepherds. Mees  en Layla zijn regelmatig op de hondenschool te vinden – en in de bossen, met Ilona. Sowieso komt Ilona vaak in het bos, want met mooi weer maakt ze graag een buitenrit op haar Friese paard Salvo. Verder heeft het gezin Oreo, een Europese kortharige kat, Yzzy, een Ragdoll poes, twee Vlaamse reuzen en twee luipaard gekko’s.

En naast Hondenschool Zuidlaren?

Ilona runt niet alleen Hondenschool Zuidlaren: ze werkt ook in de ambulante kinderzorg. Daarnaast houdt ze van zwemmen, en gaf ze  jarenlang zwemles aan kinderen met een beperking bij Aqualaren in Zuidlaren. 

Natuurlijk zit Ilona ook vol ideeën voor de toekomst. Ze wil zich graag verder specialiseren. De eerste stap is al dichtbij: in 2024 wil ze de cursus gedragstherapie bij honden beginnen.