Drijvende kracht achter Hondenschool Zuidlaren

Toen Ilona Davids-Tent 12 jaar was, kreeg ze via een omweg haar eerste hond. Spaiky was geen jonge pup die nog volledig kneedbaar was, maar een jonge labrador van anderhalf met flinke gedragsproblemen. Ze wilde met Spaiky op cursus, en na een korte zoektocht kwam ze uit bij Bert Boers van Hondenschool Esma in Zuidlaren. Twee jaar lang trainden ze daar intensief en het kwam helemaal goed met Ilona en Spaiky.

Intussen had Bert Ilona’s talent allang gespot. Hij zag hoe ze bezig was met de jonge labrador en hoe gedreven en leergierig ze was. Bert vroeg haar om te komen helpen met de lessen.

Dat wilde Ilona wel en zo begon ze aan een stage bij Hondenschool Esma. In de 10 jaar die volgden, ontwikkelde ze zich van een getalenteerde cursist en stagiaire tot een ervaren en volledig gediplomeerde kynologisch instructeur.

In 2019 nam Ilona Hondenschool Esma over. Alle bestaande cursisten gingen met haar mee.

Grote dierenliefhebber

Een enorme dierenliefhebber, zo kun je Ilona wel omschrijven. En dat heeft ze van huis uit meegekregen. Honden, paarden, konijnen, vogels, katten, reptielen – in haar ouderlijk huis was niets te gek. Daardoor is ze gewend geraakt aan de meest uiteenlopende dieren.

 

In haar eigen vrolijke gezin is het niet anders. Zo hebben ze Mees, een superlieve Australian Shepherd. Mees is regelmatig op de hondenschool te vinden – en in de bossen, met Ilona. Sowieso komt Ilona vaak in het bos, want met mooi weer maakt ze graag een buitenrit op haar Friese paard Salvo. Verder heeft het gezin Oreo, een Europese kortharige kat.

En naast Hondenschool Zuidlaren?

Ilona runt niet alleen Hondenschool Zuidlaren: ze werkt ook in de ambulante zorg. Daarnaast houdt ze van zwemmen, en geeft ze al jarenlang zwemles aan kinderen met een beperking bij Aqualaren in Zuidlaren. Af en toe helpt ze bij Dierspecialist Tent in Annen, de dierenwinkel van haar broer.

Natuurlijk zit Ilona ook vol ideeën voor de toekomst. Ze wil zich graag verder specialiseren. De eerste stap is al dichtbij: in 2020 wil ze de cursus gedragstherapie bij honden beginnen.

CONTACT

Kies jouw hondencursus

Out of stock

Puppycursus A

51,0085,00

Puppy’s met een leeftijd vanaf 8 weken zijn welkom om met deze cursus te starten, met een instroomperiode van 3 weken. De nadruk bij de Puppycursus A ligt op het voorkomen van ongewenst gedrag en het direct aanleren van gewenst gedrag.

Out of stock

Puppycursus B

51,0075,00

Puppy’s met een leeftijd vanaf 18 weken zijn welkom om met deze cursus te starten, met een instroomperiode van 3 weken. De nadruk bij de Puppycursus B ligt op het aanleren van commando’s. We gaan ook dieper in op de lesstof van Puppycursus A.

Out of stock

Cursus Jonge Hond

51,0075,00

Jonge honden met een leeftijd vanaf 34 weken kunnen met deze cursus starten. De nadruk in de cursus Jonge Hond ligt op het uitbouwen van gehoorzaamheid en het ontwikkelen en samen bouwen aan een sterke band.

Out of stock

Recreatieve cursus

42,00

Tijdens onze Recreatieve cursus ben je elke week leuk met je hond aan het trainen. Zo hou je de band met je hond vast. Bij de Recreatieve cursus werken we met behendigheidstoestellen. Dit versterkt de binding en geeft je hond meer zelfvertrouwen.

Out of stock

Proeflessen

0,00

Welke hondenschool past nou echt bij jou en je hond? Voor baasjes en honden die zich nog aan het oriënteren zijn, is er de mogelijkheid om een gratis proefles te volgen. Wil je eerst even kennismaken met de instructeurs of andere cursisten? Even aftasten of wij echt bij jullie passen? Plan dan nu een proefles!

Privéles

50,00240,00

Met een privéles bepaalt u zelf waar, waneer en wat u wilt trainen. We komen bij u thuis of een specifieke locatie, bijvoorbeeld in de wijk of in het bos. Privélessen zijn altijd maatwerk en kunnen op elk moment worden aangepast. De dagen waarop je een privéles kan volgen zijn maandag en donderdag.

 

 

Nieuws

Hoe socialiseer ik mijn pup: het afleren van springen en aan de riem trekken? Nu is dat nog leuk, maar als de hond straks 30 kilo weegt?

Hoe socialiseer ik mijn pup

Heb jij een lieve puppy die door iedereen wordt aangehaald, bij iedereen opspringt met die schattige puppyogen en naar alle honden op straat toe wil…

Lees meer

Vacature instructeur

Hondenschool Zuidlaren zoekt een enthousiaste instructeur! Als instructeur geef je les aan eigenaren met hun honden. Je geeft ze advies en helpt ze om hun…

Lees meer