Privéles

Inhoudsopgave

Privéles met je hond

Een puppy is te vergelijken met een onbeschreven blad. Hij moet alles nog leren. Je kunt met je puppy meteen starten met de puppycursus (Uiteraard kan je altijd kiezen voor een Privéles). Maar kom je met een jonge hond voor het eerst naar een beginnerscursus toe, of naar een training voor jonge honden, dan merken we vaak dat ze niet meekomen met de groep. Dat die nieuwe jonge hond veel extra aandacht vraagt. Daar hebben de andere honden last van en daar heb jij last van. Het is eigenlijk voor niemand leuk.

Instromen? Eerst een privéles

Meld je je aan voor een hondentraining met een jonge hond die niet bij ons de eerste en/of tweede puppycursus heeft gedaan? Dan begin je met een privéles om te bepalen wat je hond al kan en wat hij nog moet leren. 

Beste hondenschool van Drenthe | Hondenschool Zuidlaren | Ilona Davids - Tent

Ilona Davids-Tent

Wat we doen tijdens een privéles

In een privéles kom jij met je hond naar het oefenveld of we komen bij je thuis. Jullie krijgen alle aandacht. We kijken wat je hond al kan, we leren de basiscommando’s en oefenen met lopen. Na die privéles kunnen wij inschatten in welke groep je hond kan instromen. Hij heeft dan goede aansluiting bij de groep waarin hij thuishoort.

Thuisconsult - Privéles

Sommige cursisten hebben praktische vragen over specifieke situatie. Zoals een stel met een kind van 1 jaar. Ze weten niet goed wat ze wel en niet kunnen toestaan.

Of een hond die ineens problemen heeft met andere honden. Hij valt uit, blaft en is onplezierig als andere honden in de buurt komen.

In zulke situaties is een thuisconsult mogelijk. In het eerste geval kom ik bij het gezin thuis en geef ik tips. In het tweede geval gaan we samen naar het bos en kijken we samen hoe we het gedrag van de hond kunnen oplossen.

Deze vragen, die in de praktische sfeer liggen en nadrukkelijk niet in de probleemsfeer, kunnen vaak met een thuisconsult worden opgelost.

Probleemhonden - Privéles

Honden die in de puberteit zitten, kunnen erg lastig zijn. Ongeacht training of opvoeding. De leeftijd van 8-9 maanden is gewoon een moeilijke periode. Als je hond vanaf het begin op hondentraining is geweest, kun je hem waarschijnlijk wel aan. Maar mensen die hun hond later hebben gekregen en nog nooit een cursus hebben gevolgd, kunnen met de handen in het haar zitten. Lees hier een aantal tips om je pup te socialiseren.

Realiseer je dat een hond na anderhalf jaar volwassen is. Het opvoeden van een hond is echt een kwestie van hard werken. Het vliegt voorbij! Vergelijk het niet met de opvoeding van een kind. Veel mensen praten bijvoorbeeld tegen hun hond zoals ze tegen een mens praten. Maar een hond kan alleen reageren met subtiele signalen. Daarom is het belangrijk dat je goed naar hem leert kijken. Leer je hond kennen en speel in op de vele signalen die hij laat zien. Waar komt dat gedrag vandaan?

Cursus gedragstherapie

Er is bij ons veel vraag naar de begeleiding van probleemhonden. Op dit moment kunnen we die nog niet bieden. Ilona heeft zeker de ambitie om zich verder te specialiseren. Ze is dan ook al bezig met een cursus gedragstherapie. Die hoopt ze in 2022 af te ronden. We houden je op de hoogte! Ondertussen kan je natuurlijk altijd even verder lezen op de algemene pagina van Hondenschool Zuidlaren.

Kies voor een privéles