Wanneer starten met puppycursus?

Starten met puppy cursus

Starten met een puppycursus: wat je moet weten

Een pup kan tussen de 7-12 weken beginnen met een puppycursus. De meeste pups verlaten tussen de 7 à 8 weken de fokker, wat een uitstekend moment is om te starten. Hoewel je pup nog antistoffen van de moeder heeft, adviseren wij om volledig gevaccineerd te beginnen, inclusief de kennelhoestvaccinatie. Wij controleren alle paspoorten bij de start van de cursus om te zorgen dat alle pups beschermd zijn. Een positieve titerbepaling is ook voldoende.

Neem de tijd om je pup te socialiseren en kennis te laten maken met nieuwe situaties. Een puppycursus is hierbij een goede aanvulling. Je hond ontmoet andere honden en ervaart situaties die je thuis moeilijk kunt nabootsen. Ervaren begeleiding helpt bij het belonen van gewenst gedrag.

Wat leer je tijdens de puppycursus?

Onze puppycursussen bestaan uit 10 lessen van 45 minuten waarin diverse onderwerpen aan bod komen. De eerste les behandelt zindelijkheid, bijtgedrag, tanden wisselen, grooming en handige tips voor de eerste weken met je nieuwe huisgenoot.

Je pup leert basiscommando’s zoals zitten, liggen, hier en aandacht voor de baas. Alle activiteiten worden op een speelse manier gepresenteerd, waardoor de puppycursus een leuke start is voor jou en je pup.

Wat kost een puppycursus?

Een puppycursus kost ongeveer €130,- (€13 per les) en duurt gemiddeld 45 minuten. Bij ons ontvang je een uitgebreid puppy-pakket om direct mee te beginnen. De lessen vinden voornamelijk ‘s avonds plaats op maandag, dinsdag en vrijdag.

Hoe zit het met spelen met andere honden?

Je pup socialiseren betekent niet dat het met andere honden moet spelen. Als trainer adviseren wij om dit zo min mogelijk te doen. Als je toch graag wilt dat je hond met andere honden speelt, doe dit pas na de puberfase (1,5 jaar) en alleen wanneer jij het toelaat.

Veelgestelde vragen

Je kunt met je pup aan een puppycursus beginnen zodra hij bij je thuis is, mits hij voldoende tijd bij zijn moederhond heeft doorgebracht voor de eerste ontwikkelingsfase. Dit betekent een minimum van 7 weken, maar idealiter 12 weken.

Een doorsnee puppycursus bestaat uit 10 sessies van 45 minuten en kost gemiddeld 13 euro per les, wat uitkomt op een totaalbedrag van 130 euro.

Trainers adviseren meestal om dit tot een minimum te beperken, aangezien het voor de hond weinig toegevoegde waarde heeft. Pups socialiseren betekent niet per se dat ze met andere honden moeten spelen. Als je toch wilt dat je hond met andere honden speelt, wacht dan tot na de puberfase (1,5 jaar) en laat het alleen toe wanneer jij daar toestemming voor geeft.

Inhoudsopgave

Meer berichten

Puppy Zindelijk Maken
Tips

Jouw Pup Zindelijk Maken

Het zindelijk maken van je pup is een essentieel onderdeel van zijn opvoeding. Dit proces kan soms uitdagend en tijdrovend zijn, maar met geduld, consistentie

Lees verder »

Stuur een bericht