Terugblik op de 1e cursusreeks van 2024

De eerste cursusreeks van 2024 zit erop. Benieuwd wat we allemaal gedaan hebben bij de Hondenschool Zuidlaren? Lees dan snel verder.

Terugblik op de 1e cursusreeks van 2024

Maandagavond hadden we de laatste lessen in de bak van manege PSV Laarwoud. En omdat het de laatste les betrof maakten we er een feestje van voor zowel baas als hond. Alle cursisten mochten een stukje behendigheid doen samen met hun hond. Slalommen door de paaltjes, springen door een band, het was feest! Ook zijn we bezig geweest met Shaping, wat dat is lees je hier. 

Shaping bij Hondenschool Zuidlaren

Shaping is een fascinerende trainingsstrategie waarbij je het gedrag van je hond stapje voor stapje vormt en bekrachtigt. Het doel? Gedragingen die geleidelijk transformeren tot het gewenste eindresultaat. Je begint met iets wat je hond al kan en dat lijkt op je uiteindelijke doel. Een perfect voorbeeld? Het succes van onze cursisten met het oranje balanskussen! Door de principes van shaping toe te passen, hebben we de honden geleerd met vertrouwen en precisie op dit kussen te balanceren. 

Jong geleerd: samen trainen vanaf 12 jaar

Bij Hondenschool Zuidlaren zijn kinderen altijd van harte welkom tijdens de trainingen. We vinden het belangrijk dat ze van jongs af aan leren hoe leuk en leerzaam het is om samen met een hond te werken. Kinderen vanaf 12 jaar mogen samen met hun hond komen trainen. Dit is een mooie kans voor ze om zelfstandigheid en een sterke band met hun hond te ontwikkelen. 

 

Start van een nieuwe cursusreeks

Maandag 18 maart start een nieuwe cursusreeks bij Hondenschool Zuidlaren. Ben jij nog op zoek naar een plek waar je een fijne start kan maken met de opvoeding en training van jouw puppy? We hebben nog plek in onze puppy cursus op dinsdagavond 19.00 uur voor puppy’s vanaf 8 weken. Meld je nu aan voor de nieuwe puppycursus bij Hondenschool Zuidlaren! 

Inhoudsopgave

Meer berichten

Puppy Zindelijk Maken
Tips

Jouw Pup Zindelijk Maken

Het zindelijk maken van je pup is een essentieel onderdeel van zijn opvoeding. Dit proces kan soms uitdagend en tijdrovend zijn, maar met geduld, consistentie

Lees verder »

Stuur een bericht