Start van het nieuwe cursusseizoen

Het nieuwe cursusseizoen bij Hondenschool Zuidlaren is gestart. Een terugblik op de eerste lessen: plezier en training met balkjes en high-fives in de hondenlessen.
cursus winterseizoen Hondenschool Zuidlaren

Een droge start van het nieuw cursusseizoen

We zijn het nieuwe cursusseizoen warm en droog gestart in de paardenbak van manege PSV Laarwoud. Sinds november 2022 maken we gebruik van deze overdekte locatie, tot groot genoegen van zowel het team als de baasjes. Gezien de vele regen en sneeuw van de afgelopen tijd, was het een uitkomst dat we binnen aan de slag konden gaan met de honden. Benieuwd naar wat we allemaal gedaan hebben? Lees dan snel verder!  

Balkjes lopen in de recreatieve cursusgroep

Ook al is de recreatieve cursus pas net van start, we hebben al wat mooie momenten in de groep beleefd. Zo konden we, doordat we in een afgesloten paardenbak les hadden, al veel los oefenen. Best een grote stap voor zowel de honden als de baasjes, maar het is mooi om het vertrouwen hier in elkaar te zien. Omdat we dan toch in een paardrijbak stonden hebben we de honden kennis laten maken met balkjes lopen. Niet alleen een goede oefening voor hun balans en coördinatie maar ook gewoon leuk om een keer te doen. We sloten de les af met een dikke high-five terwijl de honden rustig bleven zitten of liggen, precies waar we zo hard voor aan het trainen zijn.  

High-fiven in de jonge hondengroep

Ook in de jonge hondengroep gingen we aan de slag met high-fiven. De les voor de honden was dat zij op commando rustig bleven zitten of liggen. Best een uitdaging als je baasje ineens gaat handjeklappen met een vreemd persoon. Maar uiteindelijk slaagden alle honden voor de oefening. Nog zo’n oefening die voor jonge honden een uitdaging is: het plat liggen op de grond. Ogenschijnlijk een wat vreemd commando, maar zeer belangrijk voor de band tussen baas en hond. Niet alleen is het een manier om het vertrouwen tussen baas en hond te versterken. Het is ook belangrijk om je hond van top tot teen te kunnen betasten. In geval van bijvoorbeeld vachtverzorging of medische nood. Maar het is ook gewoon een heerlijke manier om samen met je hond te ontspannen.  

Tipje van de sluier voor volgend cursusseizoen

Wat staat de honden en hun baasjes volgend cursusseizoen te wachten? Ook in de nieuwe cursussen die starten in maart gaan we werken om de band tussen baas en hond te versterken. Zowel in de jonge hondengroep als de recreatieve groep doen we dit onder andere door de honden kennis te laten maken met een paard. Misschien niet alleen spannend voor de hond maar ook voor sommige baasjes. Hoe reageert jouw hond als er ineens een paard de bak komt binnengelopen en misschien nog belangrijker; hoe handel jij in deze situatie? Tijdens deze les leren we wat wenselijk gedrag is in het bijzijn van paarden en zien we de vertrouwensband tussen hond en baas voor onze neus groeien. En dat is waar het tenslotte allemaal om draait tijdens de cursussen van Hondenschool Zuidlaren! 

Kennismaken met paarden tijdens hondencursus Hondenschool Zuidlaren

Inhoudsopgave

Meer berichten

Stuur een bericht